İzleyiciler

13 Eylül 2010 Pazartesi

i want you



1917'de ilk defa yayınlanan poster I. Dünya Savaşında ve II. Dünya Savaşında gönüllü askerler için kullanılmıştır. Bireyin cinsel organına doğru yönelmiş iğdiş tehditini güçlendirir. Çünkü figürün hedef aldığı erkekler vatan hainliği, bağlılık, cesaret kavramları ile seçilmektedir. İğdiş edilmenin cesaretiyle dolan erkekler bu toplu güce boyun eğmek zorundadır.



Lord Kitchener İngilizleri I. Dünya Savaşına gönüllü olmaya çağırdığı poster

1915 savaş gönüllüleri posteri.

Hala neden ordu içersinde değilsin?/Why aren't you in the army/ ekim devriminde gönüllü ordu ilanı/ 1918

Rusya'da 1920'lerde ekim devrimi sırasında kullanılmıştır. Dmitry Moor/Have you enrolled as a volunteer?/Gönüllü olarak katılmış mıydın?

Cartaz convocando jovens paulistas para a revolução de 1932/ Poster 1932 devrimine genç Sau Paulo'luları çağırıyor.

I. Dünya Savaşı yıllarında Amerikan Yahudi dergilerinde yayınlanmıştır. Daughter of Zion/ Your Old New Land must have you! Join the Jewish regiment. Bu poster önemlidir çünkü erkek figürünün arkasına gizlenerek kendini saklayan kadın burada iğdişi isteyen olarak ortaya çıkmıştır. Hem sivil hem de düzenli ordu propagandalarında karşılaştığımız erkek iktidarının arkasında gizlenen ve erkek organına tapınan azgın kadını görürüz. Savaşta ve aşkta her şeyin değişmesi gibi savaş ve aşk kadın için kadın tarafından üretilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder